Alain Badiou: Kapitalizmin sözde gücü yalnızca rakiplerinin zayıflığının bir yansıması

SubSense

Badiou: Kapitalizmin sözde gücü yalnızca rakiplerinin zayıflığının bir yansıması…

A. Badiou: Kapitalizmin sözde gücü yalnızca rakiplerinin zayıflığının bir yansıması

Komünizm fikir(ler)inizi gerçeğe dönüştürmek için oldukça fazla çaba sarf ettiniz. Devrimci mücadeleye sizi çeken neydi ve ne sebep oldu?

Babam Nazilere karşı Direniş’e katılmış bir sosyalistti. Annem ise daha çok anarşizme eğilimliydi. İlk felsefe öğretmenim olan Jean Paul Sartre Fransız Komünist Partisi’nin destekçisiydi. Ben daha gençken Cezayir’de korkunç bir sömürgecilik savaşı vardı ve ben buna karşı çıktım. 30 yaşımdayken genç insanların ve işçilerin devasa hareketi olan Mayıs 68 yaşandı. Kısacası, tüm eğitimim beni devrimci ve komünist biçimdeki siyasete yönlendirdi.

‘Aptalların oyunu’ olarak gördüğünüz seçim olayını sert bir şekilde eleştirdiniz. Bu argümanı biraz açabilir misiniz? Buna alternatif ne olabilir?

Seçimler ancak çoğunluk ve muhalefet arasında toplumun örgütlenmesine ilişkin temel bir anlaşma varsa işe yarar. Şu ana kadar hiç kimse toplumda seçimlerden doğan bütünüyle bir değişim görmemiştir! Bu tamamen anlaşılır: Nasıl olur da muhafazakar toplum fikrini destekleyen bir parti sadece…

View original post 783 more words

Published by: Cengiz Erdem

Received his master's and doctoral degrees from The University of East Anglia in England, Norwich. He specializes in culture and communication, creative writing and critical theory, cinema, philosophy, and psychoanalysis. He has written many articles and is the author of five books... |~| *** |~| Kültür ve iletişim, eleştirel teori, edebiyat ve yaratıcı yazarlık alanlarında uzmanlaşmış, yüksek lisans ve doktorasını İngiltere’de tamamlamıştır. Felsefe, iletişim, sinema, psikanaliz ve edebiyat alanlarında yazdığı pek çok makalenin yanı sıra yayımlanmış beş kitabı vardır...

Categories Infinite IndefinitesLeave a comment

Leave a comment